NOOIT ALLEEN!

Met bijna 100.000 vrouwen in 950 lokale groepen is Ferm de grootste vrouwenvereniging  van Vlaanderen.  Een sterk netwerk met een sterke traditie dat ook vandaag een meerwaarde betekent.  Samen maken we werk van een duurzame samenleving.


Kijk op www.samenFerm.be

 

Programma  FERM MEUZEGEM    2023

Januari

Vanaf woensdag 4 januari om 19u30  elke week aquagym  -  kiné TRIEST.  Indien interesse neem dan contact met Gerda Verstappen.

Vanaf maandag 9 januari om 19u elke week  yoga in ’t Ameuzement. Indien interessee neem dan contact met Lutgarde De Coninck of Maria Luypaert.

 

Februari

1)Woensdag 1/2  en 8/2 om 19u30 aquagym – kiné TRIEST.

2)Maandag 6/2 en 13/2 yoga in ’t Ameuzement.  Indien er voldoende inschrijvingen zijn kunnen bijkomende  sessies geprogrammeerd worden.

3)Zondag 5 februari vanaf 15u wordt het open café van ’t Ameuzement een appelbabbelhotspot,  je kan er genieten van een appeltje en bijpraten.
Of heb je zelf een appeltaartje gebakken en wil je het met anderen delen of wil je van een taartje proeven en ondertussen een gezelschapsspel spelen dan ben je ook welkom.

 

 

Maart

1)Zondag 5/3 om 15u naaiatelier: stikken en herstellen voor dummies in ’t Ameuzement.  Een specialist in de materie zal u begeleiden in drie etappes : 1. gebruik van de naaimachine en leren stikken 2. naden herstellen 3. omzomen.

Breng uw stikmachine, naaimateriaal evenals de juiste kleuren stikzijde mee (best ook een verlengdraad). De vormingswerker zal uitleggen hoe te werk te gaan met kledingstukken bvb. zomen van broek .  Bijdrage 5 € drankje inbegrepen, niet-leden betalen 8,00 €.

Tijdig inschrijven bij Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.  is noodzakelijk.

2)Woensdag  8/3 Internationale vrouwendag (even ter herinnering),

3)Donderdag 9/3  om 19u30 kookdemo voor mannen : thema klassiekers uit ons kookboek . Kostprijs wordt de avond zelf bepaald afhankelijk van de gebruikte levensmiddelen en dranken. Inschrijven voor 28/2 bij verstappengerda@hotmail.com  02/269 95 30

4)woensdag 29/3 om 19u30 : Workshop bloemschikken: Tulpen kleuren de lente. De kostprijs wordt bepaald naargelang de bestelde materialen. Eigen materiaal mag best meegebracht worden. Niet leden betalen sowieso 3€ meer.

De mensen die zich voor 15/3 tijdig inschrijven bij Verstappen Gerda krijgen op voorhand de lijst met de benodigdheden.

 

April

1)Zondag 9 april om 10u zijn jullie allemaal uitgenodigd in de kerk van Meuzegem om het Paasfeest te vieren!

  

Mei

1)Dinsdag 2/5 om 19u30 Kookdemo: Gerechten klaar in 30 minuten    

Inschrijven bij Gerda  voor 20april is noodzakelijk .

 

2)Zaterdag 6/5 Ontdek Hof ter Vrijlegem met de fiets : we verzamelen aan ’t aMeuzement om 8u45 terug thuis rond +/- 12u30. Ontvangst met koffie en zelfgemaakte cake, presentatie van de activiteiten (teelt en verwerking van koolzaad, teelt en gebruik miscanthus)), proevertjes van de producten en rondleiding.

Deelname 8,50 € en niet-leden 11,50 €, inschrijven is noodzakelijk voor 25/4 bij Marialuypaert Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

 

3)Woensdag 31/5 om 19u30 in samenwerking met FERM Steenhuffel: Dans voluit!  Met veel plezier bewegen op muziek en de energie door je lijf voelen stromen, daar gaat het in deze danssessie om. Zet al je gedachten op een laag pitje, en laat je meenemen in ritme, muziek en bewegen. Spanning en ontspanning wisselen elkaar af, met aandacht voor ademhaling en lichaamshouding. Je danst zoals het voor jou op dit moment goed voelt, ongeremd maar met respect voor je eigen grenzen.
Voorkennis is niet vereist. We reiken eenvoudige structuren aan met ruimte voor eigen invulling. Plezier beleven staat centraal.  Inschrijven voor 20/5 bij Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. is noodzakelijk.

 

Juni

1)Woensdag  7/6 om 19u30  workshop bloemschikken: Bloementaarten, cakes en sweeties.  De kostprijs wordt bepaald naargelang de bestelde materialen. Eigen materiaal mag best meegebracht worden. Niet leden betalen sowieso 3€ meer. De mensen die zich voor 20/5 tijdig inschrijven bij Verstappen Gerda krijgen op voorhand de lijst met de benodigdheden.

2)Zaterdag 17/6 om 14u afspraak aan ’t Ameuzement, met de fiets naar het Kartelobos: Neem eens een bosbad. Ervaar het rustgevende van een Bosbad op je lichaam en voel hoe het stress reduceert.

Bosbaden is meer dan wandelen. Tijdens een wandeling gebruiken we de natuur eerder als mooi decor. Je stapt een stevig tempo, praat met een vriendin of denkt onderweg aan alle dingen die je nog moet doen.

Bij een bosbad gaan we een stapje verder en worden we intens één met onze omgeving. We maken een wandeling van ongeveer 3 km en vertragen zodat we niet meer uit de pas lopen met de natuur. We doen aandachts- en bewustzijnsoefeningen om ons te verbinden met de natuur maar tegelijk ook met onszelf. Verschillende korte, haalbare doe-opdrachten helpen om de zintuigen te prikkelen en je te verbinden met de rustgevende atmosfeer van het bos. Zo kom je in een heel traag tempo, in het hier en nu, uit je hoofd en in het bos. Een bosbad geeft je energie, inspiratie en frisse ideeën. We sluiten deze mooie ervaring af met een theeritueel.  Bijdrage van 5 €, niet -leden betalen 8 €.

Inschrijven voor 20/5 bij Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

 

September

1)Kermisweekend : Zondag 10 september om 11u na de zondagsviering van 10u mogen we ons waarschijnlijk  aan een Meuzemuzeconcert verwachten in het kader van Meuzegemkermis.

2)Maandag 18/9 om 19u: Yogasessie – als er voldoende interesse is kunnen de sessies terug starten. 

3)Vrijdag 29/9  Regioactiviteit: Ladies Night in het Gildenhuis te Londerzeel ontspanning zal er zeker zijn. Later volgt er meer informatie in verband met deze activiteit.

 

Oktober

1)Zondag 1 oktober vanaf 14u30 Pannenkoekenbak: Wat gaat er boven een gistpannenkoek? Vertel het aan vrienden en kennissen. Helpende handen zijn welkom maar daar later meer over.

2)Maandag 30/10 om 19u30 workshop bloemschikken: Ingetogen bloemstuk met schors. De kostprijs wordt bepaald naargelang de bestelde materialen. Eigen materiaal mag best meegebracht worden. Niet leden betalen sowieso 3€ meer. De mensen die zich voor 15/10  inschrijven bij Verstappen Gerda krijgen op voorhand de lijst met de benodigdheden.

 

November

1)Aquagym, het is nu een traditie geworden dat we  in november van start gaan als er voldoende inschrijvingen zijn.

2)Vrijdag 17/11 vanaf 19u: Kom uit je kot! Bewegen en ontspanning staat alvast op de agenda,  meer info volgt.

3)Dinsdag 28/11 om 19u30 Kookdemo voor mannen: Feestelijke stoofpotjes en ovenschotels. Kostprijs wordt de avond zelf bepaald afhankelijk van de gebruikte levensmiddelen en dranken. Inschrijven voor  15/11 bij verstappengerda@hotmail.com  02/269 95 30

 

December

1)Dinsdag 5 december om 19u30 kookdemo: Best of British.  Kostprijs wordt de avond zelf bepaald afhankelijk van de gebruikte levensmiddelen en dranken. Inschrijven voor  20/11 bijverstappengerda@hotmail.com  02/269 95 30

2) Maandag 11/12  om 19u30 Workshop bloemschikken: Bloemencirkels het jaar rond. De kostprijs wordt bepaald naargelang de bestelde materialen. Eigen materiaal mag best meegebracht worden. Niet leden betalen sowieso 3€ meer. De mensen die zich voor 25/11 inschrijven bij Verstappen Gerda krijgen op voorhand de lijst met de benodigdheden.

 

Al de activiteiten gaan door in “t Ameuzement , Meusegemstraat 84 te Meuzegem tenzij anders aangegeven.  Inschrijven voor elke activiteit blijft noodzakelijk .

 

De bijdrage voor elke activiteit is afhankelijk van de  gebruikte materialen en kan bijgevolg niet op voorhand bepaald worden. Wij wensen er nog aan toe te voegen dat al onze activiteiten openstaan voor iedereen en dat we een extra bijdrage van 3,00 € vragen voor niet-leden.  Wij staan open voor al jullie suggesties. 

Gerda,  Maria , Lu en Luce

 

Voor uw informatie: FERM rekening BE 70 7341 8916 1325

Volg ons op www.samenferm.be/ferm-meuzegem

Indien u meer inlichtingen wenst of u wenst  in te schrijven voor een activiteit:  Gerda Verstappen, verstappengerda@hotmail.com  02/269 95 30

Maria Luypaert, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien., 02/269 92 82

Luce Lemmens, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien., 02/269 99 58,  0494/92 67 57

Lutgarde De Coninck, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien., 0497/85 82 76

Vergeet niet de website van FERM te raadplegen;  er staan veel nuttige tips en

u vindt er tevens een samenvatting van al de voordelen van uw ledenkaart, laat u inspireren op SamenFerm.be